Wanneer heeft u een PLM Systeem nodig?


Time For PLM

Al onze klanten, ongeacht de branche, maturiteit of de complexiteit, hebben dezelfde vraag beantwoord: wanneer moesten ze een PLM (Product Lifecycle Management) Systeem implementeren?

Elk bedrijf heeft meer op de “to do” lijst dan er hier middelen voor zijn. Er zijn veel zakelijke behoeften – variërend in omvang en impact – en er is een beperkte pool van mensen en budget, die niet alle zakelijke behoeften kunnen dekken. Wat betekent dit? U moet prioriteit geven aan uw projecten. Wanneer uw bedrijf producten ontwikkelt, zal één van deze projecten uiteindelijk een PLM oplossing zijn, omdat het een vereiste is om nieuwe functies en producten op een voorspelbare, efficiënte manier op de markt te brengen. PLM helpt u hierbij.

Hoe geeft u dit project prioriteit ten opzichte van alle andere projecten, vooral als u een jong bedrijf bent dat te veel te doen heeft? Hoe lang kunt u doorgaan met Excel, DropBox, e-mail en Zoom-meetings? Om u bij het bepalen van het moment voor PLM te helpen, delen we graag het onderzoek dat wij bij onze klanten hebben afgenomen.

We gaan het hebben over wat de beste timing voor u zou moeten zijn om een ​​schaalbaar, speciaal gebouwd platform in gebruik te nemen – in plaats van de spreadsheets of tools die u vandaag misschien gebruikt.

Hier niet behandeld: software requirements, business value, TCO, ROI

Voordat we beginnen, een disclaimer. In deze blog gaan we het niet hebben over de specifieke bedrijfsbehoeften of -processen die PLM ondersteunt, de vereisten die u moet definiëren voor een oplossing, de bedrijfswaarde die een goede oplossing zou moeten bieden of evaluaties van de totale eigendomskosten (TCO) en berekeningen van het rendement op de investering (ROI). Dit zijn allemaal belangrijke overwegingen wanneer u besluit dat het tijd is voor een PLM. We gaan het hebben over wat de beste timing voor u zou moeten zijn om een ​​schaalbaar, speciaal gebouwd platform in gebruik te nemen – in plaats van de spreadsheets of tools die u vandaag misschien gebruikt.

Timing Drijfveren

We werken met veel bedrijven die producten ontwikkelen van startende tot grote  en met uiteenlopende industrieën met een scala aan producten in volume, prijs en complexiteit. We houden bij wat onze klanten drijft om een ​​oplossing te kopen en het moment dat ze dat doen: hun timing-drijfveren.

Een timing-drijfveer is de reden dat het gekozen project nu prioriteit wordt gegeven boven andere projecten en is de combinatie van bedrijfsfase, aankomende productevents, bedrijfscultuur en recente ervaringen.

Wat zijn timing-drijfveren? Voor onze klanten hebben we vijf primaire timing-drijfveren geïdentificeerd:

 1. Proactieve probleem vermijding
 2. Groei
 3. Inefficiënties
 4. Aankomende evenementen voor de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten (NPDI)
 5. Compliance

Hoewel deze drijfveer-categorieën in de loop der jaren stabiel zijn gebleven voor onze klanten, is de hoeveelheid keren dat een drijfveer voorkomt gewijzigd, afhankelijk van het algemene economische, competitieve en politieke klimaat. We kijken hier naar de resultaten van de eerstejaars klanten van 2020 om het belang van elke drijfveer te zien.

2020-2021 Timing Drijfveren

 1. Proactieve Probleem Vermijding
  Interessant is dat deze drijfveer de meest genoemde is in 2020. Proactieve bedrijven zijn doorgaans bedrijven met ervaren teamleden met een “been there – done that” houding. Zij weten dat ze bepaalde systemen en processen moeten opzetten voordat kostbare fouten optreden wanneer ze beginnen te schalen. Het is een goed moment om u voor te bereiden op uw volgende fase. Ook heeft het jaar 2020 bedrijven zwakke punten of risico’s laten zien, waar verbeteringen mogelijk zijn ten opzichte van toekomstige verstoringen.
 2. Groei
  Tijden van groei creëren problemen voor bedrijven, aangezien bestaande tools, processen en methoden moeten worden herzien door updates of vervanging. Terwijl de inkomsten in sommige industrieën in 2020 zijn gedaald, is de vraag in andere markten explosief gestegen. Denk aan gezondheids- en welzijnsproducten, hulpmiddelen voor werken op afstand en bijna alles wat van uw verblijf een thuis maakt. In bedrijven met meerdere timing-drijfveren is groei de belangrijkste.
 3. Inefficiënties
  Wanneer u PLM-activiteiten uitvoert met een combinatie van generieke tools, is  er sprake van inefficiëntie. Inefficiënties fungeren meestal als een kostenpost voor uw huidige manier van werken. Het werk wordt nog steeds gedaan, vaak door een gespecialiseerd -duur- team, dat waardevoller werk zou kunnen doen. Voor sommige bedrijven zijn inefficiënties extra pijnlijk vanwege extreem beperkte middelen en mensen, waardoor het werk rond de productontwikkeling niet af komt. In deze situatie hebben we grove inefficiënties, die een aanjager worden voor het moment wanneer de overstap gemaakt wordt.
 4. Aankomende NPDI Events
  Hoewel NPDI een routinematig onderdeel is van vooruitgang (groei), kan het zijn dat u in de toekomst een bijzonder spraakmakende productlancering ontwikkelt of meerdere projecten met complexiteit (uitgebreide toeleveringsketen, nieuwe markten, nieuwe omzetdoelen, competitie) heeft, waarvoor u een PLM-oplossing wilt implementeren om risico’s te verminderen.
 5. Compliance
  Voor sommige branches is compliance altijd een vereiste. Voor bedrijven in medische apparatuur is dat altijd een topprioriteit. Voor minder gereguleerde bedrijven, zoals bedrijven met ISO 900X-certificeringen, is compliance een timing-drijfveer. Vaak gaat het om aankomende evenementen, zoals externe audits, certificeringsdoelstellingen en regelgevingsdossiers.

Het belang van Timing Drijfveren

Door decennialang met onze klanten samen te werken, hebben we geleerd dat hoe meer timing-drijfveren ze hebben, hoe groter de kans is dat ze het budget, de middelen en de wil krijgen om een ​​PLM te implementeren. Terwijl 50% van onze nieuwe klanten in 2020 slechts één primaire timing-drijfveer had, had 50% er twee of meer.

Wat nog belangrijker is, is dat bij klanten met meer dan één primaire timing-drijfveer, groei en proactieve pijnvermijding de meest voorkomende en toekomstgerichte positieve drijfveren zijn.

Bepaal uw PLM Timing Drijfveren

U wilt met uw team praten over wat er in uw bedrijf gebeurt: uw productontwikkelings- en productieprojecten, bedrijfsdoelen, andere projecten die strijden om middelen en de bedrijfscultuur. Door een goed beeld te krijgen van wat er de komende tijd aan de hand is, kunt u de timing van uw PLM-oplossing beter inplannen.

Zodra u het grote plaatje heeft, herkent u uw PLM-timingdrijfveren.

Hier is een snelle scorekaart samen met algemene (en echte) voorbeelden van Arena-klanten voor elke drijfveer. Zo kunt u de timing-drijfveren bepalen voor uw specifieke situatie.

Aanwezig?

J / N

J/ N


J/ NJ/ N


Y/ N

Timing Drijfveer

Proactieve Probleem Vermijding

Groei


InefficiëntiesAankomende NPDI


Compliance

Voorbeelden

We veranderen ons supply chain-model aanzienlijk – meer / minder intern, nieuwe supply chain-partners, meer supply chain-partners, enz. We willen dit vanaf het begin doen. We willen niet investeren in het bouwen van onze eigen oplossing, of het uitbreiden onze IT-afdeling, of het papieren proces uitrollen voor nieuwe mensen. We weten dat we in de toekomst voor een grote mijlpaal staan (ISO, 8D, 510K, fusie) en we willen liever eerder dan later een oplossing

We hebben ons team de afgelopen zes maanden verdubbeld. Volgend jaar komen er vijf nieuwe producten uit. We hebben een aanzienlijk contract gewonnen en moeten het nu uitvoeren. We hebben een bedrijf overgenomen

Iedereen ging #WFH in maart en alles duurt nu te lang of is te moeilijk. We moeten de productontwikkeling stroomlijnen en versnellen. Kwaliteitsoplossingen zijn tijdrovend. Mensen doen herhaaldelijk dezelfde dingen en hebben geen verbinding met elkaar

We zijn van plan om ons eerste product over negen maanden op de markt te brengen. We beginnen met een tweede product. We lanceren een nieuwe productlijn.We breiden uit naar een nieuwe markt

We hebben binnen zes maanden een aanvraag of audit en moeten naleving garanderen. We hebben een audit, norm of verordening niet gehaald

Nu of later in actie komen?

U moet bereid zijn om gesprekken te voeren om te bepalen of PLM een prioriteitsproject is óf dat uw bedrijf kan wachten. Het juiste moment om PLM te implementeren is afhankelijk van schaalgrootte en uniek voor uw bedrijfscultuur, manier van werken, productspecificaties en bedrijfsdoelen. Soms is de tijd nog niet rijp, ook al heeft u een oplossing nodig. Twintig procent van onze nieuwe klanten kiest Arena na meerdere gesprekken met ons.

Wanneer u slechts één timing-driver hebt gemarkeerd, is de kans groot dat u wilt kijken naar de andere projecten die strijden om middelen en hun timing-drijfveren. Mogelijk moet u een verklaring van bedrijfsbehoeften opstellen en de kosten vastleggen van de huidige product ontwikkeling. Inefficiënties, onnauwkeurigheden, gemiste communicatie en gebrek aan samenwerking kunnen tot buitensporige kosten leiden. Wanneer u momenteel productbeheer uitvoert met behulp van spreadsheets, spring dan hierheen om deze risico’s te verkennen.

Wanneer u nu twee of meer drijfveren voor PLM heeft, is dit het moment om PLM naar de top van de lijst te verplaatsen. Gefeliciteerd – met twee of meer drijfveren moet u opwindende productontwikkeling hebben gepland, waarmee u de concurrentie kunt verslaan of waarmee u nieuwe markten kunt betreden.

Teamgesprekken beginnen over de mogelijke toekomst

Onderstaand vindt u ten behoeve van onderbouwing van de business case, een aantal bronnen die Arena heeft gepubliceerd om u hierbij te helpen. Bij onder andere het bepalen van ROI, Bedrijfswaarde, Effectiviteit, Kostenbesparingen en Compliance.

De eerste stappen zetten van uw digitale transformatiestrategie voor de supply chain

Heeft u vragen en/of wilt u Arena PLM live zien? Neem contact met ons op of plan een Teams-meeting via support@productstream.eu. Telefonisch zijn wij bereikbaar op +31(0)85 – 22 400 44.