EVBox live met Arena PLM


EVBox is opgericht in 2010. Op dat moment waren elektrische voertuigen een uitzondering en laadpalen bijna niet aanwezig. Maar het Idee van EVBox was helder: een alles-in-1 laadoplossing die eenvoudig aangepast kon worden aan alle toekomstige technologische ontwikkelingen.

En dat is gelukt. Sindsdien is EVBox uitgegroeid tot de internationale marktleider op het gebied van laadpalen en aanvullende diensten voor elektrische auto’s. In 2017 werd EVBox overgenomen door de energieleverancier ENGIE en in 2018 nam EVbox de Franse branchegenoot EVTronic over.

Vandaag biedt EVBox meer dan 200.000 laadpunten in ruim 55 landen, voor zowel bedrijven dienstverleners, als particulieren. Ook is EVBox de hoofdleverancier voor de laadinfrastructuur in de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Arena PLM wordt binnen EVBox nu gebruikt als de centrale productdata backbone, de brug tussen CAD en ERP. Het change management proces is inmiddels ook operationeel en wordt door de betrokkenen nu als “smooth” ervaren. Een stimulans voor de onderlinge samenwerking, intern én met designpartners.