Product Realisatie

ProductStream begeleidt organisaties bij het optimaliseren van hun productontwikkelingsproces. Hierbij zetten wij Arena PLM/QMS in.

Onze Drive

Onze drive is bij te dragen aan de productrealisatie van producten die beter zijn. Waarbij specialisten samenwerken en er hierdoor sprake is van krachtenbundeling. Een belangrijke factor bij productrealisatie, is een systeem. Daarom bieden wij als waarde een concreet systeem, een beproefde oplossing met voordelen.

Type Product

De producten van onze klanten hebben doorgaans zowel mechanische, elektronische als (embedded) software als componenten.

Type Ontwikkelteam

Er wordt veel samengewerkt met een team van internen en externen, zoals designers, engineers, QC en suppliers. Veelal wordt een belangrijk deel van de productie uitbesteed bij contract manufactures. Er is sprake van een fysiek gedistribueerd productontwikkelingsteam.

High Tech Companies

Een gezamenlijke productdata backbone met change management is veelal de basisbehoefte en doelstelling bij go-lives. Verder zijn optimalisatie van processen, verhoging van productkwaliteit, het versnellen van de time-to-market, beheersing van ontwikkelkosten en supply chain management met behulp van het supplier portal centrale thema’s bij onze klanten.

Als opbrengst zien wij een team beter en eenvoudiger samenwerken. Ideeën over innovaties worden eerder en beter vastgelegd en makkelijker gedeeld. Wijzigingen worden sneller én gecontroleerd doorgevoerd. Iedereen is connected en kan zich richten op waar het om gaat: om de combinatie van samenwerking tussen specialisten en productontwikkeling.

Best Practices High Tech

Wij leveren Arena met een best practice template voor High Tech companies. Met een voorgedefinieerde inrichting en templates voor de voorkomende processen. Zoals bijvoorbeeld voor typen changes orders, change requests, NPD / NPI projecten, CAPA’s en 8D-principle quality review. Zo ben je zo snel mogelijk up & running.

Medical Device Companies

Er zijn in de Benelux Arena relatief veel implementaties van Arena PLM/QMS in de sector Medical Device Companies. Dit zijn zowel Class I, II als III devices. Zij hebben te maken met stringente design control vereisten, compliance eisen, CE-certificering, audit en submission processen conform ISO 13485, EU MDR en FDA. 

Het beheren van een grote verscheidenheid aan documenten en het naleven van de regelgeving is van cruciaal belang. Dit alles moet gebeuren in de context van het introductieproces voor nieuwe producten. Door het koppelen van kwaliteits-, training-, CAPA- en compliance-records rechtstreeks aan het productontwerprecord zien wij meer succes bij teams in het traject van concept naar commercialisering. De productgerichte aanpak verwijdert silo’s en de noodzaak om verschillende document- en productsystemen te integreren.

Best Practices Medical Devices

Wij leveren Arena inclusief een branche template voor Medical Device companies. Met een voorgedefinieerde inrichting en templates voor veel voorkomende processen, zoals change orders, change requests, ISO13485:2016-standaard, DHF, Complaints en CAPA’s. Zo ben je zo snel mogelijk up & running. 

Quick Start

Wij bieden Arena gebruikers een Quickstart aanpak met templates, onsite en online support, consultancy en projectleiding.

Sommige klanten zijn zelfvoorzienend. Afhankelijk van de situatie en behoefte bieden wij services aan.

Innovatieve technologie binnen bereik van MKB

Omdat de prijsstelling van het platform gebaseerd is op het aantal gebruikers, is de prijsstelling voor kleine teams relatief laag. Hierdoor kunnen zij nu dezelfde technologie in huis halen als grote bedrijven. Een enabler voor innovaties voor zowel start-ups, scale-ups als grown-ups.

Full Service

Indien gewenst kunnen wij downstream en upstream integraties met andere systemen verzorgen, zoals bijvoorbeeld de integratie met CAD, ERP of CRM. Dit veelal met behulp van standaard adapters en Arena’s application programming interface (API). Wij zijn Full-Service.

Arena is bedrijfsklaar, configureerbaar en flexibel aanpasbaar aan uw bedrijfsprocessen

Onze implementatie methode biedt industriemodellen en zakelijke best practices in een flexibel implementatieproces. Ons expertteam zorgt ervoor dat aan uw unieke vereisten wordt voldaan in de volgorde die belangrijk is voor uw bedrijf, waardoor u snel rendement op uw investering heeft.

  • Implementatie in uw tempo
  • Vroege tastbare voordelen in het proces en daarna doorlopende innovaties
  • Voorspelbare cost of ownership (TCO)
  • Industry best practices—implementeer wat nodig is en opschalen op basis van business prioriteiten en productontwikkeling
  • Eenvoudige, automatische upgrades
  • Attente klantenservice tijdens het proces vanuit Arena

Bij iedere stap begeleiding..

Uw project begint wanneer u uw behoeften identificeert en oplossingen evalueert. Arena kan u helpen pijnpunten en prioriteiten te ontdekken en uw route naar een succesvol project.

Tijdens de implementatie heeft u toegang tot hulp in de applicatie en video’s, webinars, advies rond best practices en ons toegewijde klantensuccesteam. Ons team heeft contact met uw team om uw platform te verfijnen en u te helpen de waarde van uw investering nog verder te vergroten.

Onze ervaring biedt een concurrentie voordeel

Arena is de Cloud PLM-marktleider, meer dan 1300 organisaties uit meer dan 80 landen maken inmiddels gebruik van Arena.

Een innovatieve, betrouwbare en bewezen oplossing voor het delen van informatie over productontwikkeling en kwaliteit.

Bekijk Testimonials