Nieuw rapport belicht Product Innovatie voor een nieuw tijdperk – producten evolueren naar Connected Platforms


Een nieuw rapport van Cloud PLM leider Arena Solutions, met nieuwe principes voor product innovatie en praktische lessen voor productontwikkelaars, om zo door onzekere tijden te navigeren en de groei te versnellen.

Arena Solutions, toonaangevend leverancier van cloudoplossingen die een snelle ontwikkeling van complexe producten mogelijk maken, komt met een nieuw industriebreed initiatief met een nieuw productinnovatieparadigma voor het ontwikkelen van producten naar platforms in een snel veranderende mondiale wereld.

Voortbouwend op de lessen die zijn geleerd van productvernieuwers in de High-Tech elektronica en Medical Device branche, biedt dit initiatief nieuwe principes voor productinnovatie. Met praktisch advies en best practices om innovatie op elk moment te versterken. Van het beheersen van schokken in de supply chain tot het ontwikkelen van nieuwe modellen van onderlinge samenwerking.

Product Innovatie is cruciaal voor het behalen van concurrentie voordeel

De noodzaak om te innoveren is van cruciaal belang in tijden van zowel stagnatie als groei, waarbij 80% van de leidinggevenden innovatie beschouwt als de sleutel om een ​​concurrentievoordeel te behalen. Arena en trend- en innovatieexpert Robert Tucker spraken met toonaangevende technologieorganisaties in verschillende industrieën om inzichten te vergaren over hoe bedrijven kunnen blijven innoveren en producten kunnen blijven ontwikkelen tot connected platforms in een snel veranderende wereld. Arena klanten die hun ervaring deelden waren onder meer LumicellKymetaAEyeSpinn Smart Coffeemaker (Amsterdam), Dataspeed en NEXTracker.  Hun gecombineerde feedback en inzichten culmineerden in het nieuwe brancherapport: More Than a Product: Innovation for a New Era.

“De steeds evoluerende technologische vooruitgang stimuleert de vraag van klanten naar steeds slimmere en verbonden producten. Naast gedistribueerde productie en wereldwijde toeleveringsketens, regeldruk en politieke, ecologische en economische instabiliteit, zien we verhoogde niveaus van complexiteit voor bedrijven die nieuwe producten op de markt brengen ”, zegt Tucker. “Iinnovatie mag niet stoppen. Het is in ieder geval meer dan ooit nodig, vooral  voor Medical Devices en de gezondheidszorg in het algemeen, om ons te helpen navigeren door de nieuwe realiteit en zo de volgende golf van baanbrekende oplossingen te definiëren die verandering mogelijk maken. “

“De high-tech en med-tech industrieën werden altijd gekenmerkt door scherpe concurrentie, die al een enorme druk uitoefende op productontwikkelingsteams om steeds sneller complexe producten te creëren en te produceren. Bedrijven die bedreven zijn in het omgaan met het snelle tempo van innovatie en voortdurende marktuitdagingen, kunnen belangrijke inzichten bieden over hoe innovatie ons kan helpen groei te stimuleren ”, zegt Craig Livingston, CEO van Arena Solutions. “Door samen nieuwe werkingsprincipes voor productinnovatie te identificeren, kunnen we productfabrikanten helpen uitdagingen aan te gaan en om hun processen te heroverwegen om niet alleen te overleven, maar ook te gedijen.”

Zoals in het rapport wordt aangegeven, zijn enkele van de belangrijkste principes voor het stimuleren van productinnovatie, duurzaamheid en klantwaarde, even toepasbaar in tijden van veranderende marktomstandigheden en verstoringen van de toeleveringsketen, als in tijden van voortdurende groei. Een van de principes benadrukt dat baanbrekende innovatie voortkomt uit de wens om complexe problemen aan te pakken waar nog geen duidelijke oplossing voor in zicht is.

Lumicell brengt bijvoorbeeld een complexe, samenwerkende toeleveringsketen samen om een ​​levensreddend medisch hulpmiddel te leveren om de effectiviteit van borstkankerchirurgie te vergroten. Een ander principe wijst op innovatie die wordt aangedreven door samenwerking tussen organisaties, hun toeleveringsketen en hun klanten. Kymeta creëert een kant-en-klare oplossing die gebruikmaakt van een wereldwijd satellietnetwerk om eerstehulpverleners en anderen overal ter wereld breedbandconnectiviteit te bieden. Dergelijke productinnovaties zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de vastberadenheid van hun uitvinders om kritieke problemen op te lossen, met behulp van een centraal toegankelijk samenwerkingsplatform.

Voor meer informatie over de nieuwe werkingsprincipes van productinnovatie van baanbrekende organisaties, kunt u het volledige rapport en aanvullende bronnen voor de branche raadplegen op: https://productinnovationinsights.com

Over Arena-oplossingen

Arena Solutions helpt innovatieve elektronische hightechbedrijven en bedrijven in medische apparatuur om producten te maken die de wereld veranderen. Het Arena productrealisatieplatform verenigt productlevenscyclus ( PLM ), kwaliteit ( QMS ) en Requirements Management, waardoor alle betrokkenen tijdens het productontwerp en het productieproces kunnen samenwerken. Met Arena versnellen teams de productontwikkeling en levering, om zo de effectiviteit te vergroten. Bezoek ook Arena Solutions voor meer informatie of bezoek ProductStream, het locale expertise centrum voor implementaties in de Benelux.