IPaDiC implanteert met succes eerste prototype van de Dialin


Wat een mijlpaal. Het eerste prototype van de DiaLin implanteerbare insulinepomp is met succes preklinisch geïmplanteerd.

De DiaLin is een innovatieve, interne insulinepomp die zeer nauwkeurige doses geeft aan patiënten met diabetes type I. Het apparaat, ontwikkeld door IPaDiC (interne pomp en diabetescontrole) uit Deventer, maakt gebruik van slimme sensoren om de bloedsuiker optimaal te regelen.

Op dit moment bestaat er wereldwijd slechts één type implanteerbare insulinepomp. Dit type, dat is ontwikkeld in de jaren tachtig van de vorige eeuw en dus sterk is verouderd, gaat binnenkort uit productie. De ontwikkeling van een nieuwe ‘state-of-the-art’ pomp is dus een pure noodzaak. DiaLin gaat levens redden!

De pomp vermindert het aantal ziekenhuisbezoeken, is zelfreinigend, heeft een levensduur van 10 jaar en is leesbaar via bluetooth vanaf elke locatie ter wereld. Deze pomp is verantwoordelijk voor een enorme verbetering van de kwaliteit van leven voor patiënten met diabetes type 1.

De High Tech inplanteerbare Insulinepomp

“De DiaLin bespaart diabetes type 1-patiënten, die in aanmerking komen voor een intern geplaatste insulinepomp, veel stress. De patiënt is altijd ‘onder controle’ – alles wordt gecontroleerd en dubbel gecontroleerd”, aldus Gerrit Stam, algemeen directeur van IPaDiC. Hij zou het moeten weten: hij heeft 20 jaar ervaring als expert in het gebruik van insulinepompen. De DiaLin is bedacht door een internist in Zwolle samen met onder andere diabetes-specialist Prof. Henk Bilo van de Isala Clinics en Jos Spaan, emeritus hoogleraar medische fysica AMC Amsterdam.

De DiaLin heeft nu een werkend protype. Nu volgt de fase van uitgebreide tests, productie en levering. De Dialin is opgenomen in Arena PLM / QMS. Met behulp van Arena QMS wordt de DMR opgebouwd. Via het supplier portal werken de leveranciers, zoals onder andere Baat Medical, samen door informatie uit de Arena databackbone te delen, bijvoorbeeld een bepaald onderdeel inclusief de tekening, requirements etc. Ook QA/ RA logt in ten behoeve van het proces van regulatory compliance. Mooi om bij te kunnen dragen aan dit project. In 2020 verwachten wij nog veel te horen van de DiaLin!

Dialin de implanteerbare insuline pomp
DiaLin is een nieuwe, technologisch geavanceerde insulinepomp. Compacter, ergonomischer en lichter. Voor veel meer comfort en bewegingsvrijheid!
app van de van dialin