Arena helpt in de Benelux High Tech en Med Device companies te innoverenJohn Papageorge van Arena interviewt vanuit de Arena Headquarters in San Francisco, Sillicon Valley, Ard Zonneveld van ProductStream. Om de fascinerende Benelux regio te bespreken waar innovatie wedijvert met die van Sillicon Valley.

ProductStream heeft bij haar Benelux implementaties van het Arena cloud platform voor productontwikkeling onderzocht wat de meest kritische uitdagingen zijn voor medtech en hightechbedrijven in deze Europese regio.

Arena: Hoe belangrijk is samenwerking in de Benelux?

Ard: In de Benelux werken klanten relatief veel samen met externe engineers, ontwerpers en leveranciers om hun product te ontwikkelen. We zijn in de Benelux heel sterk in internationale samenwerking en krachtenbundeling met veel partijen. Arena maakt samenwerking tussen interne medewerkers en deze externen en de supply chain-teams een fluitje van een cent omdat Arena een cloud oplossing is, dus je verwijst deze externe teams gewoon naar het portal. Je hoeft je geen zorgen te maken over infrastructurele behoeften. Daarom besluiten zoveel bedrijven die producten ontwikkelen om met Arena samen te werken, vanwege het Cloud aanbod en de mogelijkheden om eenvoudig en veilig samen te werken.

Arena: Hoe belangrijk is het hebben van een business ready platform?

Ard: Dat is een andere belangrijke reden waarom bedrijven voor Arena kiezen, dat het platform bedrijfsklaar is. Veel nieuwe klanten zijn snel bewegende tech bedrijven die zien dat ze Arena snel kunnen implementeren. We kunnen ze een pre-configuratie leveren op basis van best practices, vooral als het gaat om structuren en processen, change requests, NPI-projecten (New Product Introductie) en kwaliteitsprocedures zoals als non-conformiteiten en corrigerende maatregelen – CAPA’s.

Arena: helpt het inbedden van QMS in PLM?

Ard: Een ander belangrijk onderscheid tussen Arena en andere PLM aanbieders is dat het Arena productontwikkelingsplatform PLM integreert met kwaliteitsbeheer, QMS. Andere producten op de markt bieden afzonderlijke kwaliteits- en PLM-systemen. Kwaliteitsmanagement en productontwikkeling zijn echter heel nauw met elkaar verbonden – beide delen het productrecord. Het is heel sterk om deze mogelijkheden in de tool te combineren ter ondersteuning van kwaliteitsprocedures die direct verband houden met het product. Een kwaliteitsprobleem wordt geanalyseerd en kan leiden tot een wijzigingsverzoek dat aanpassing van dat onderdeel vereist. Deze wijzigingen worden doorgevoerd in een nieuwe revisie van het product en gedeeld met contractfabrikanten. Het integreren van kwaliteit met PLM zorgt voor een zeer sterke oplossing.

Arena: Je zei dat klanten vertellen dat ze het waarderen dat Arena is gebouwd door een organisatie die zelf producten ontwikkeld. Hoe?

Ard: De oprichters van Arena hebben oorspronkelijk het systeem gebouwd omdat zij zelf producten voor scuba divers bouwden zoals verlichting en duikcamera’s. Zo ondervonden ze zelf de uitdagingen bij omgang met productdata, versies en de communicatie met leveranciers. Daar licht de oorsprong. Arena het is niet vanuit een ivoren toren ontwikkeld. Dat merken klanten, dat het logisch in elkaar zit en gebouwd is voor het doel, voor samenwerking met teams rond productgegevens. Wij noemen dit Fit For Purpose.