Een transformatie strategie naar een Digitale Supply Chain


Het doel van een Supply Chain is om via een netwerk van partners de juiste hoeveelheid van het juiste product aan afnemers te leveren. De digitale Supply Chain gebruikt digitale gegevens om deze doelen te bereiken. Het transformeren naar een Digitale Supply Chain geeft grote concurrentievoordelen op het gebied van productkwaliteit, klanttevredenheid, inkoopkosten en verkoopopbrengsten.

Waarom een digitale Supply Chain?

  • Verbeterde vraagvoorspelling
  • Directe toegang tot de meest recente ontwerp- en productgegevens
  • Samenwerken met partners op het gebied van planning en productontwikkeling
  • Naleving van regelgeving
  • Efficiënte en effectieve route om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken

De Digitale Supply Chain gebruikt geharmoniseerde digitale gegevens om te plannen en zeer snel te acteren en te reageren.

Begin met PLM en QMS

De eerste stap van een digitale transformatie van de supply chain is controle krijgen over uw engineering- en kwaliteitsprocessen, zodat partners kunnen deelnemen. Er zijn een aantal manieren waarop deze partners kunnen bijdragen, op basis van hun rol in uw toeleveringsketen en uw relatie met hen.

Kies een Product Lifecycle Management (PLM) en een productgericht kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) dat uw supply chain-activiteiten ondersteunt. Dit nauwkeurige, toegankelijke systeem vormt de basis van een digitale supply chain door uw product- en kwaliteitsprocessen te beheren. Productgericht kwaliteitsbeheer stelt uw partners en u in staat om samen te werken aan het verbeteren van de productkwaliteit. Ultralite Enterprises bijvoorbeeld, zet nu deze eerste stappen.

Ultralite’s digitale transformatie

Ultralite ontwikkelt therapie systemen voor de behandeling van huidziekten, waaronder psoriasis, atopisch eczeem, vitiligo en cutaan T-cellymfoom (CTCL). Ultralite leverde als eerste een systeem op basis van lichtdosering. Voorheen moesten artsen de behandeltijd berekenen op basis van de output van het apparaat en de vereiste dosering van een patiënt.

Na introductie van een productlijn voor ziekenhuizen en klinieken, breidt Ultralite nu uit met het aanbieden van producten voor direct gebruik door patiënten. Voorheen was de engineering en de meeste productie van Ultralite in eigen beheer. Nu werken ze met meerdere partners en zijn gefocust op het handhaven van hetzelfde niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Waarom de supply chain van ULTRALITE digitaliseren?

Ten eerste heeft de nieuwe productlijn een hoger volume, dus wordt de capaciteit met partners vergroot. Daarbij moet het kwaliteitsniveau worden behouden terwijl er meer activiteiten plaatsvinden.

Ten tweede was het nodig de uitvoering te vereenvoudigen. Inadequate Design Controls behoren tot de meest genoemde problemen door de FDA. Traceerbaarheid van Design Inputs naar Design Outputs tot Validatie is van cruciaal belang voor Compliance.

Ten slotte wil ULTRALITE de expertise benutten van haar partners waar nu intentiever mee wordt samengewerkt, de fabrikanten van elektronische componenten en diensten (ESM). Ze willen de voordelen van design for manufacturing (DFM) realiseren. Er is een kwaliteitssysteem nodig dat ook de productiepartners omvat. 

Digitale transformatie met PLM en QMS bij ULTRALITE

ULTRALITE kiest voor het gebruik van Arena en breidt het systeem uit gebaseerd op de hoogste prioriteiten.  

Basis

De eerste stap was het opnemen van de stuklijsten (BOM’s) in Arena. Dit werd uitgebreid met RoHS- en REACH-compliance informatie voor onderdelen. De documentatie (zoals specificaties) maakt nu deel uit van de stuklijst en is revisie gecontroleerd, waardoor de productinformatie van ULTRALITE gestructureerd is voor integratie met de downstream-systemen van partners.

Cross-functionele samenwerking

Vervolgens implementeerde Ultralite online ontwerp approvals. Bij overleg gebruikt het productteam Arena Scribe voor notities, zodat deze notities direct aan het product zijn gekoppeld en hierdoor makkelijk te vinden zijn. Er worden elektronische handtekeningen verzameld conform 21 CFR Part 11. Iedere handtekening heeft een tijdstempel, waarmee de design history file (DHF) wordt opgebouwd. Leden van het productteam waarderen het dat ze alles in de vergaderruimte kunnen afronden.

 

Compliant Product Requirement Management

De volgende stap is het beheren van requirements in Arena. Tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten (NPD) moeten teams bewerkte plannen, marketingvereisten, architectuurvereisten en specificaties voor hardware, software, testen en verpakking gemakkelijk kunnen volgen. Daarom moet het hele productteam toegang hebben tot deze informatie. Spreadsheets en documenten met requirements en specificaties zijn tijdrovend om te onderhouden, vooral in deze fase. Met Arena kunnen teams snel requirements en input van klanten opnemen met behulp van gedefinieerde sjablonen. Ze kunnen naar onderdelen linken, documenten raadplegen, details toevoegen en blijven innoveren. Arena onderhoudt hierbij de traceerbaarheid en ontwerpvalidatie, waarbij testresultaten worden gekoppeld aan vereisten.

Samenwerking met experts

Een andere prioriteit is samenwerken met nieuwe partners. Een voordeel van een ESM is de expertise die ze naar de OEM brengen. Arena maakt communicatie mogelijk die de ESM helpt om waarde toe te voegen naast het bouwen van het product. Een ESM met ervaring met medische apparatuur heeft bijvoorbeeld kennis uit de eerste hand gedeeld over zowel compliance als Design For Manufacturing (DFM). Het delen van kennis bepaald de waarde in de partnerrelatie, een voordeel ten opzichte van een zakelijk model op transactiebasis.

Audits met vertrouwen tegemoet zien

FDA audits kunnen onzekerheid veroorzaken bij bedrijven in medische hulpmiddelen. ULTRALITE heeft een lange staat van dienst in het doorstaan ​​van audits zonder bevindingen. De vragen van een auditor worden onmiddellijk beantwoord met nauwkeurige links en een volledige geschiedenis, zodat het makkelijker en sneller is dan het zoeken in papieren bestanden.

Voordelen van digitale transformatie met PLM en QMS:

  • Efficiënte ontwikkeling van nieuwe producten
  • Het maakt gebruik van partner expertise
  • Vertrouwen bij audits

Digitale transformatie is een cultuuromslag bij ULTRALITE. Het gebruik van Arena helpt iedereen zich comfortabeler te voelen.

Moet u de eerste stap zetten naar een digitale toeleveringsketen?

Inventariseer hoe de supply chain past in uw digitale transformatiestrategie. Wat kunt u digitaliseren om de meeste voordelen te behalen? Bedrijven die producten ontwikkelen vinden dat een digitale supply chain veel voordelen oplevert. Ongeacht de redenen voor het digitaliseren van uw supply chain, kan Arena de basis bieden die u nodig heeft.

Neem contact met ons op om de eerste stappen te zetten van uw digitale transformatiestrategie rondom de supply chain. Of plan een eerste online demo of meeting.