Intelligent BOM management stimuleert productontwikkeling


De meeste bedrijven die producten ontwikkelen moeten op veel supply chain-partners vertrouwen om producten op tijd én binnen budget te leveren. Daarvoor moeten geografisch verspreide (gedistribueerde – uit interne en externe medewerkers bestaande) productontwikkelingsteams altijd en overal gemakkelijk toegang hebben tot de nieuwste productinformatie. Dit iedereen “on-the-same-page” houden is van cruciaal belang om verwarring te voorkomen tijdens het proces van het ontwikkelen van nieuwe producten (New Product Development – NPD) en nieuwe product introductie (New Product Introduction – NPI). Intelligent BOM management stimuleert hierbij de productontwikkeling.

Sommige bedrijven vertrouwen op handmatige processen of spreadsheets om hun productontwerp te beheren, inclusief een stuklijst (BOM – Bill Of Material) met alle componenten die nodig zijn om een ​product te maken. Moderne PLM (Product Lifecycle Management) systemen zijn echter ontworpen om intelligent BOM-management te bieden in één voor alle belanghebbenden toegankelijk centraal systeem in de cloud.

Het toegenomen gebruik van toeleveringsketens en contractfabrikanten (CM’s) onderstreept de noodzaak om systemen te gebruiken die de manier verbeteren waarop bill of materials worden gecreëerd, gedeeld en goedgekeurd tussen interne en externe teams. Deze behoefte om productinformatie te delen met leveranciers wordt verder benadrukt door het feit dat de wereldwijde CM-markt in 2018 een omvang heeft van 149,8 miljard dollar, met een geschatte CAGR groei van 7% tot 2026, volgens Grand View Research.

Fabrikanten en partners in de toeleveringsketen moeten dus in staat zijn om de levering van hoogwaardige producten te garanderen. Cloudplatforms zoals PLM bieden de beste manier om het nieuwste productontwerp en de bill of material te delen met alle betrokken partijen.

Wat is intelligent Bill Of Material Management?

Er zijn verschillende systemen die aspecten van BOMs beheren. Twee daarvan zijn computer-aided design (CAD) en enterprise resource planning (ERP). CAD-systemen managen mechanische of elektrische ontwerpen. Zij zijn nuttig voor engineers. ERP-systemen komen in beeld bij het definitieve ontwerp. Met de BOM die nodig is om aan de vraag van de klant te voldoen. ERP richt zich hierbij op materiaalplanning en productie nadat het NPD-proces is voltooid en het definitieve ontwerp is goedgekeurd. In het NPD-proces is de noodzaak om samen te werken met alle engineering-, kwaliteits-, productie- en supply chain-teams van cruciaal belang om een ​​product te ontwikkelen dat effectief kan worden ingekocht, gebouwd en verzonden. NPD vertegenwoordigt het make-or-break-it-stadium waarin intensieve samenwerking door alle productteams nodig is om het eindproduct te ontwikkelen dat uiteindelijk aan ERP zal worden doorgegeven.

Intelligent BOM management begint met gecentraliseerde beheersing van het volledige productrecord en de BOM bestaande uit alle elektrische, mechanische en softwarecomponenten. Het omvat de mogelijkheid om de ontwerpen in CAD eenvoudig door te geven aan een centraal systeem zoals PLM. Zodra de informatie is verzameld, moet het (delen van) de nieuwe BOM veilig met zowel interne als externe partners kunnen delen om het intellectuele eigendom (IP) te beschermen. Ten slotte moet het systeem geïntegreerd zijn. Upstream met bijvoorbeeld CAD en downstream met bijvoorbeeld ERP. Om zo fouten bij handmatige gegevensinvoer te verminderen naarmate het productontwikkelingsproces evolueert van concept naar verzending van producten naar klanten.

 Ingesprongen stuklijst (BOM) met revisie details

Het versnellen van productlanceringen

Een goed voorbeeld van hoe intelligent stuklijstbeheer fabrikanten helpt wordt gegeven door Nutanix. Nutanix ontwerpt en produceert infrastructuur-apparatuur en softwaregebaseerde opslagoplossingen. Nutanix had problemen met supply chain-partners veroorzaakt door BOM management processen die afhankelijk waren van spreadsheets en e-mail.

Voordat hij een PLM-systeem implementeerde, gaf Senior Vice President Operations van Nutanix, David Sangster, aan: “het hebben van een verkeerd productnummer in de BOM kan een drastische negatieve impact hebben op het kwartaalresultaat. Met verschillende medewerkers die wijzigingen en suggesties aanbrachten op ongecontroleerde documenten, waren er meerdere revisies van dezelfde BOM die rondzwierven. Niemand had vertrouwen in de gegevens, dus waren er veel lokale kopieën in overvloed op basis van het ‘mine is right’ uitgangspunt.”

Met behulp van de cloudgebaseerde PLM-software van Arena Solutions kon Nutanix het maken, beoordelen en vrijgeven van onderdelen, documenten en stuklijsten stroomlijnen. Dat gaf de volgende belangrijke voordelen:

• Eliminatie van verwarring over de nieuwste BOM-revisie met supply chain-partners en verminderen afval en nabewerking.

• Gestroomlijnde technische change- en ontwerpprocessen.

• Vermindering vertragingen in verzendingen van producten naar klanten.

Productlanceringen versnellen

Snelheid is van cruciaal belang in de wereldwijde economie van vandaag. Productiebedrijven moeten issues kunnen oplossen die leiden tot productfouten, kwaliteitsproblemen en vertragingen bij de verzending. Cloud PLM-softwareoplossingen bieden de beste manier om de mechanische-, electronische- en softwareontwerpen samen te brengen voor alle productteams om de nieuwste ontwerpwijzigingen voor stuklijsten te delen. Dit leidt op zijn beurt tot snellere productvrijgave-cycli. Het rendement op de investering (ROI) kan aanzienlijk zijn. Nutanix stroomlijnde ontwerpprocessen en verlaagde de doorlooptijd van beoordelingscycli van engineeringchanges van dagen tot uren. Door Arena PLM te gebruiken om productinformatie te centraliseren en de samenwerking tussen supply chain-partners te verbeteren, kon Nutanix stuklijstfouten en kostbare gevolgen elimineren.

Intelligente BOM management software stroomlijnt NPD- en NPI-processen om productlanceringen te versnellen

Systemen die samenwerking in de toeleveringsketen in NPD en NPI ondersteunen ontwikkelen snel. Volgens de Managing Vice President van Gartner, Steven Steutermann, is het begrijpen van trends en effecten een uitdaging voor leiders in de supply chain die verantwoordelijk zijn voor het identificeren en opzetten van strategieën om de juiste set mogelijkheden te bouwen. “We verwachten dat de supply chain van de toekomst een belangrijk transformatieproces zal ondergaan. Aan het einde van dit proces zullen toeleveringsketens op zichzelf handelen met het vermogen om zelfregulerend te werken en passende maatregelen te nemen, en als gevolg daarvan de capaciteiten van mensen veel verder vergroten en uitbreiden dan wat tegenwoordig bekend is.” Dat is de belofte die intelligente systemen zoals PLM bieden: de mogelijkheid om de capaciteiten van teams te verbeteren met oplossingen die de zichtbaarheid en transparantie tijdens de productontwikkeling vergroten.

Het gebruikmaken van de intelligente BOM management mogelijkheden in Arena PLM elimineert losgekoppelde silo’s en handmatige samenwerkingsmethoden die productontwerp en productiefouten kunnen veroorzaken. Arena biedt de mogelijkheid om niet alleen het complete productontwerp te beheren, maar biedt ook verbindingen met upstream- en downstream-systemen zoals CAD en ERP om zo handmatige gegevensinvoer- en overdrachtsfouten tussen engineering- en productieteams te voorkomen.

Wanneer u met gedistribueerde teams en leveranciers werkt, moet u erop kunnen vertrouwen dat iedereen gedurende de hele productlevenscyclus samenwerkt aan de juiste BOM-revisie. Het is niet nodig om te vertrouwen op handmatige processen of silo-tools die tot verwarring en onzekerheid leiden. Cloud PLM biedt intelligent BOM-beheer om productontwikkelingsorganisaties te helpen bij het snel leveren van innovatieve producten.

Biedt uw bestaande BOM-beheeroplossing voor alle teams één plek om real-time samen te werken?